Jako přílohu k tomuto guláši máme nejraději rýži, můžete ale udělat i brambory. Pokud jste nesehnali vykostěnou horní část krůtích stehen (kupovala jsem je např. v Tescu nebo v Globusu), můžete zkusit guláš uvařit z krůtích prsou nebo kuřecích stehenních řízků.
Přísady
- 750 g krůtího masa z horní části stehna, na kostky
- 50 g slaniny, na nudličky
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nadrobno
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 2 mrkve, na kolečka
- sůl, pepř
- 2 lžičky sladké papriky
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/4 lžičky sušené majoránky
- 100 ml červeného vína
- 1/4 l drůbežího vývaru
- 3 lžičky škrobové moučky
- 3 lžíce zakysané smetany
- petrželka (lze vynechat)
Postup
Na oleji necháme vyškvařit slaninu, přidáme maso a opečeme jej a
osolíme. Přidáme cibuli, česnek a mrkev a za stálého míchání vše opékáme
několik minut. Vmícháme koření, zalijeme vínem a necháme odpařit
alkohol. Nakonec vlijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi půl hodiny,
dokud není maso měkké.
Škrobovou moučku rozmícháme v trošce vody a nalijeme k masu. Omáčku necháme přejít varem a zjemníme ji zakysanou smetanou. Před podáváním můžeme posypat petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat