Tohle výborné dušené maso se zeleninou vařím často. Jako přílohu máme nejraději šťouchané brambory, zkusit ale můžete i (opečenou) polentu.
Přísady
- 1 cibule, nakrájená na klínky
- 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- 300 g libového hovězího
- 1 paprika nakrájená na proužky
- 400 g konzerva sekaných rajčat
- snítka rozmarýnu
- hrst vypeckovaných oliv
- sůl a pepř na dochucení
Postup
Na oleji osmažíme cibuli a česnek. Až
zesklovatí, přidáme maso a osmahneme ho ze všech stran. Přidáme
nakrájenou papriku, okořeníme a vlijeme rajčata.
Pod pokličkou dusíme,
až je maso křehké (pomáhám si papiňákem, tam je hotovo do půl hodiny).
Podle potřeby můžeme přilívat horkou vodu.
Nakonec vmícháme olivy a už
jen prohřejeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat