Jestli máte rádi karbanátky, vyzkoušejte jejich italskou verzi, kde se k masu přidává parmazán, nechybí česnek a pokud máte, tak petrželka. Skvělou přílohou jsou domácí pečené brambory a zeleninový salát.
Přísady
- 4 velké brambory, nakrájené na měsíčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 50 g čerstvé strouhanky
- 500 g mletého vepřového masa (libovější – nechala jsem si namlít plec)
- 50 g strouhaného parmazánu
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 1 velký stroužek česneku, prolisovaný
- sůl
- pepř
- rukola, třešňová rajčátka, dobrý ocet a olej na salát
Postup
Troubu zahřejeme na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180.
Brambory promícháme s 1 lžící oleje a rozprostřeme je do jedné vrstvy na plech. Pečeme 35 až 45 minut do zlatohněda, zhruba v polovině je obrátíme.
Mezitím dáme do mísy strouhanku (rozmixované bílé pečivo) a zvlčíme ji dvěma lžícemi vody. Přidáme mleté maso, parmazán, petrželku, česnek, osolíme a opepříme.
Vytvarujeme 4 karbanátky, které smažíme na 1 lžíci oleje z každé strany asi sedm minut. Měly by mít zlatavou kůrku a uvnitř být propečené.
Karbanátky podáváme s pečenými brambory a salátem z rukoly a rajčátek.
Žádné komentáře:
Okomentovat