Masovou chuť drůbežích řízků zjemní rozpečená mozzarella, vše doplňuje rajčatová omáčka. Nám k tomu chutná rýže, mohou být ale i těstoviny nebo brambory. Nezapomeňte jídlo doplnit zeleninou nebo salátem.
Přísady
- 2 velká kuřecí prsa (nebo pár krůtích plátků)
- sůl, pepř
- 1 vejce, prošlehané
- 75 g strouhanky, čerstvě nastrouhané
- 75 g parmazánu, strouhaného
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, drceného
- 400 ml rajčatového pyré (passaty)
- 1 lžička krupicového cukru
- 1 lžička sušeného oregana
- 125 g mozzarelly, nakrájené na plátky
Postup
Prsa překrájíme na menší části a případně
naklepeme na plátky silné 1 cm. Osolíme, omočíme v rozšlehaném vejci a
obalíme ve strouhance smíchané s polovinou parmazánu.
Kuřecí plátky dáme do trouby pod gril na 10 minut, v polovině pečení obrátíme (nebo klasickou troubu na 200 stupňů).
V hrnci zahřejeme olej a zpěníme česnek. Zalijeme rajčatovým pyré, ochutíme solí, cukrem, pepřem a oreganem. Povaříme asi 10 minut.
Omáčku vlijeme do mělké zapékací mísy a položíme na ní plátky opečeného masa. Na něj rozložíme plátky mozzarelly a zasypeme zbylým parmazánem.
Dáme znovu pod gril, dokud se neutvoří zlatá krustička a sýr se neroztaví, trvá to zhruba 5 minut.
Podáváme s rýží, těstovinami, různě upravenými bramborami a zeleninovými saláty.
Žádné komentáře:
Okomentovat