Lehké jídlo, na které zužitkujete různé druhy zeleniny podle ročního období nebo nálady. Pečenou zeleninu lze doplnit kuřecím steakem nebo vepřovou panenkou. Výborný je také dip ze zakysané smetany s česnekem, křenem nebo bylinkami.
Přísady
- 2 střední brambory, nakrájené na měsíčky
- 1 větší mrkev, nakrájená na osminy
- 1/2 červené papriky, nakrájená na 4 kusy
- 1/2 bílé papriky, nakrájená na 4 kusy
- 1 až 2 stroužky česneku, překrojený na poloviny
- 1 malá cuketa, nakrájená na tlustá kolečka
- asi 6 cherry rajčátek
- olivový olej
- sůl
- 2 malá kuřecí prsa
- tymián
- uzená sladká paprika
- pepř
Postup
Pokrájenou zeleninu dáme na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem (cca 2 lžíce) a rukama promícháme. Rozložíme do jedné vrstvy a osolíme. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů (horkovzduch) asi 30 až 40 minut, dokud nejsou brambory měkké a zelenina upečená.
Kuřecí prsa okořeníme a opečeme dozlatova na olivovém oleji. Poté je vyndáme, necháme asi minutu odpočinout a každé prso rozřízeneme na 3 části.
Pečenou zeleninu podáváme s kuřecím steakem a případně dipem ze zakysané smetany, pokud chceme.
Žádné komentáře:
Okomentovat