Recept je z lednového Apetitu a maso má být z daňka. Toho jsem nesehnala, tak jsem použila hovězí zadní, které jsem nakrájela na plátky a na dušení použila můj oblíbený papiňák. Recept uvádím mnou upravený.
Přísady
- cca 800 g hovězího masa
- sůl, pepř
- olivový olej
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 1 velká mrekv, nakrájená na kostičky
- 1 střední petržel, nakrájená na kostičky
- 1/4 celeru, nakrájeného na kostičky
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček pepře
- 1 lžíce octa (použila jsem červený vinný)
- 200 ml červeného vína
- cca 1/2 l vody nebo hovězího vývaru
- cca 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce rybízového džemu
- krupicový cukr dle chuti
- dušená rýže k podávání
Postup
Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji zprudka opečeme z obou stran a dáme stranou. Opečeme nakrájenou zeleninu (nebo ji můžeme nasekat v robotu), zastříkneme octem, přidáme koření a mouku a chvilku smažíme. Přilijeme víno, necháme odpařit alkohol a přidáme vodu (nebo vývar). Vmícháme i džem a necháme dusit do měkka (za použití papiňáku stačí půl hodiny).
Maso i celé koření vyjmeme a zeleninu rozmixujeme. Vrátíme maso a dochutíme cukrem, příp. dohustíme škrobem rozmíchaným v troše vody.
Podáváme s dušenou rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat