Výborná štola, kterou pečeme každý rok.
Přísady
- 500 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 200 g cukru krupice
- 2 vejce
- 1/2 Hery nebo másla
- 50 g sádla (sádlo u nás nevedeme, tak dávám máslo)
- 1 tvaroh (dávám vaničkový)
- 3 lžíce rumu
- 120 g rozinek
- 120 g ořechů (sekaných na hrubo)
- dávám ještě marcipán pokrájený na kousky a kandované ovoce
Postup
Zpracujeme těsto na vále, uděláme dva válečky a dáme péci do středně vyhřáté trouby (180 stupňů), pečeme asi 3/4 hodiny.
Po upečení potřeme štoly máslem a obalíme v cukru s vanilkou. Zabalíme do alobalu (po vychladnutí) a uložíme v chladnu (spíš, spodek ledničky).
Štoly pečeme 3-4 týdny dopředu.U nás první šiška padne hned první týden a druhá druhý týden, tak ani nemám vyzkoušené, jak chutná po 4 týdnech
Po upečení potřeme štoly máslem a obalíme v cukru s vanilkou. Zabalíme do alobalu (po vychladnutí) a uložíme v chladnu (spíš, spodek ledničky).
Štoly pečeme 3-4 týdny dopředu.U nás první šiška padne hned první týden a druhá druhý týden, tak ani nemám vyzkoušené, jak chutná po 4 týdnech
Žádné komentáře:
Okomentovat