Máte doma přezrálé banány, které už nikdo nechce jíst, a nevíte, co s nimi? Zkuste upéct tenhle zdravý banánový chlebíček, ve kterém je i posmáslí a slunečnicová semínka.
Přísady
- 3 přezrálé banány, rozmačkané vidličkou
- 3/4 hrnečku podmáslí
- 1/3 hrnečku slunečnicového oleje
- 1 vejce
- 1/3 hrnečku cukru (klidně i třtinového)
- špetka soli
- 1 zarovnaná lžička skořice
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/3 hrnku hladké mouky (příp. celozrnné špaldové)
- 1 prášek do pečiva
- cca 2 lžíce slunečnicových semínek nebo posekaných ořechů
Postup
Všechny suroviny smícháme a rozetřeme do chlebíčkové formy (příp. formy na srnčí hřbet), kterou jsme vymazali a vysypali nebo vyložili papírem na pečení.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 supňů necelou hodinu, dokud nebude povrch zlatavý a špejle zapíchnutá do těsta se nebude lepit.
Žádné komentáře:
Okomentovat