V horkých dnech máme rádi lehčí večeře. Naštěstí je to zrovna i sezóna různých salátů. Mezi ně patří známý caesar salát. Tahle verze je podle Jamieho Olivera a je z kuchařky 15 minut v kuchyni.
Přísady
- 2x 200 g kuřecích prsíček
- 1/2 lžičky sladké uzené papriky
- 2 vrchovaté lžíce polenty
- sůl
- olivový olej
- 1 ciabatta (použila jsem rustikální bagetu)
- 1 stroužek česneku
- 2 červené čekanky (vynechala jsem)
- 4 plátky uzené pancetty
- 2 římské saláty
- 10 cherry rajčátek
- 2 velké sterilované červené kapie (vynechala jsem)
- balzamikový ocet
- 1 krabička řeřichy
- 1 stroužek česneku
- 2 citrony (použila jsem jen půlku)
- 40 g parmazánu plus další k podávání
- 4 filátka z ančoviček (dala jsem 2 a 1/2)
- 4 vrchovaté lžíce bílého jogurtu
- 1 střik vorčestru
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžička anglické hořčice
- 1/2 svazku čerstvé bazalky
Postup
Kuře obalte v soli, pepři, paprice a polentě
a kuře naklepejte. Do pánve dejte 1 lžíci oleje a kuře osmažte, po 4
minutách otočte, až bude z obou stran dozlatova a propečené. Z ciabatty
nakrájejte krajíčky a na grilovací pánvi opečte nasucho (dala jsem ji na
plech pod gril).
Česnek prolisujte do mixéru, vymačkejte k němu šťávu z citronu a přidejte ostatní ingredience, rozmixujte. Opečený chleba potřete stroužkem česneku. Čekanku rozkrájejte na čtvrtky a trochu opražte několik minut na grilovací pánvi.
Salát rozkrájejte na kusy a rozlože na talíře. Posypte krutony a rozpůlenými rajčátky a nakrájenými paprikami. Čekanku promíchtejte s pár kapkami octa a rozložte navrch.
Kuře rozkrájejte na plátky, rozlože okolo, zakapejte
zálivkou, rozdrobte na něj osmaženou slalinu (dala jsem jí na plech
spolu s krutony pod gril) a nastříhejte řeřichu.
Žádné komentáře:
Okomentovat