Dort ve tvaru motýla lze vyrobit snadno a nepotřebujete na to žádnou speciální formu. Stačí pak jen dozdobit ovocem podle fantazie.
Přísady
- 88 g polohrubé mouky
- 3/4 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 88 g másla, změklého
- 87 g krupicového cukru
- 2 malá vejce
Náplň:
- 2 zakysané smetany
- 1 tvaroh
- 1 želatinový ztužovat připravený podle návodu
- 1 vanilkový cukr
- cukr dle chuti (cca 3 lžíce)
- ovoce na ozdobu (v mém případě tmavé a zelené hrozno, kompotované broskve)
- 2 stopky od jablka místo tykadel
- podle potřeby párátka (použila jsem je na hrozny po obvodu, protože budu dort převážet)
Postup
Kulatou formu o průměru 18 cm vyložíme
pečícím papírem. Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Do velké mísy prosejeme
mouku s práškem do pečiva, přidáme máslo, cukr a vejce a elektrickým
šlehačem všechno důkladně smícháme. Vzniklé těsto rozdělíme rovnoměrně
do dortových forem a rozetřem ho.
Pečeme 25 minut, nebo tak dlouho, aby
špejle zapíchnutá do středu dortu zůstane po vytažení čistá.
Smícháme tvaroh, smetany a cukr, ztužovač připravíme dle návodu a smícháme. Rozetřeme na vychladlý korpus a necháme zatuhnout. Poté ozdobíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat