Listové těsto můžete použít na různé způsoby. Co zkusit místo obvyklé jablečné náplně hruškovou s marcipánem a mandlemi. Jen doporučuji drobnou úpravu - hrušky je lépe nastrouhat, krájené na kousky při jídle ze závinu vypadávají.
Přísady
- 2 pláty rozváleného listového těsta
- 6 až 7 hrušek, oloupaných
- šťáva z citronu
- příp. cukr podle chuti (nedávala jsem)
- 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
- 50 g marcipánu, nakrájeného na kostičky
- 50 g nahrubo nasekaných mandlí
- vejce nebo bílek na potření těsta
- moučkový cukr na poprášení
Postup
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Hrušky nakrájíme na čtvrtky a ty pak na
plátky (příp. nastrouháme na struhadle). Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly, a smícháme je s pudinkovým práškem, marcipánem a s
nasekanými mandlemi. Případně podle chuti osladíme, ale myslím, že není třeba, hrušky i marcipán jsou sladké dost.
Směs rozdělíme na pláty listového těsta, zavineme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřete vejcem a
na vrchu těsta propíchneme na pár místech vidličkou, aby mohla unikat
pára.
Pečeme asi 25–35 minut dozlatova. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat