Nedávno jsem četla článek o tom, že aromatické látky z jablek prostupují tělem a uvolňují se například skrze vlasy ven. Doufám, že jako pravidelní a nadšení konzumenti jablek na všechny možné způsoby voníme po jablíčkách :-)
Přísady
- 150 g tvarohu
- 6 lžic mléka
- 6 lžic oleje
- 75 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 300 g polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
Náplň:
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 1 lžíce škrobu
- 70 g cukru
- 400 ml mléka
- 100 g tvarohu
- 1 vejce
- 1 kg jablek
- skořice
Postup
V troše mléka rozmícháme pudinkový prášek, škrob a cukr. Zbylé mléko přivedeme k varu a uvaříme hustý pudink. Necháme ho zchladnout, vmícháme tvaroh a vajíčko.
Na těsto smícháme tvaroh, mléko, olej, cukr a sůl a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Těsto prsty roztlačíme na plech (můžeme ho vyložit papírem na pečení), potřeme pudinkovou náplní, poklademe nakrájenými jablky a posypeme skořicí.
Pečeme asi 35 minut v troubě vyhřáté na 190 stupňů.
Na těsto smícháme tvaroh, mléko, olej, cukr a sůl a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Těsto prsty roztlačíme na plech (můžeme ho vyložit papírem na pečení), potřeme pudinkovou náplní, poklademe nakrájenými jablky a posypeme skořicí.
Pečeme asi 35 minut v troubě vyhřáté na 190 stupňů.
Žádné komentáře:
Okomentovat