Jedna z nejlepších úprav králíka. Je z kuchařky Dity Pecháčkové, která bývala šéfredaktorkou časopisu Apetit.
Přísady
- 1 králík, naporcovaný
- 125 g másla
- 2 lžičky grilovacího koření
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl
Postup
Porce králíka osolíme a naskládáme do
pekáče.
V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme do něj grilovací koření a
mletou papriku, chvilku smažíme, aby se paprika rozvoněla, a pak
přimícháme obě hořčice. Kastrůlek sundáme z plotny a ze všech stran
králíka potřeme ještě teplou marinádou. Zbylou marinádou králíka
zalijeme.
Pekáč přetáhneme potravinářskou fólií a necháme do druhého dne
v lednici, aby maso vsáklo vůně koření.
Předehřejeme troubu na 200 °C. Pekáč s králíkem přikryjeme alobalem namísto fólie a dáme péct. Maso průběžně potíráme výpekem.
Za tři čtvrtě hodiny alobal sundáme a do
pekáče přilijeme mírně osolenou smetanu.
Za občasného potírání pečeme
dalších pětačtyřicet minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat