Recept je z lednového Apetitu, musela jsem ho vyzkoušet, protože máme rádi sezónní jídla a růžičková kapusta jako jedna z mála vydrží na záhonech i přes zimu. Je výborným zdrojem vlákniny, obsahuje mnoho vitamínu B1 a draslíku. V původním receptu servírovali místo krůtího masa vepřovou kotletu, ale zkusit můžete i kuřecí prsíčko nebo vykostěné kuřecí stehýnko.
Přísady
- 600 g brambor, nakrájených na menší kostičky
- sůl, pepř
- 250 g kapustiček, nakrájených a na 5mm plátky
- 50 g másla
- 4 krůtí plátky (nebo kuřecí nebo vepřovou kotletu)
- lžíce olivového oleje
- klínky citronu k podávání
Ochucené máslo:
- 50 g změklého másla
- 1 lžička jablečného octa (lze vynechat)
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička tymiánu, nejlépe čerstvého
- drcený pepř
Postup
Brambory povaříme ve vroucí osolené vodě asi 7
minut, přidáme kapustičky a povaříme 2-3 minuty. Scedíme a přidáme máslo, sůl a pepř a rozšťoucháme.
Brambory s kapustou opékáme asi 6 minut v nepřilnavé pánvi, aby směs zkřupavěla a byla osmahnutá.
Na oleji opečeme maso, které jsme osolili a opepřili, dozlatova.
Utřeme na hladkou pastu máslo a další ingredience.
Maso podáváme s opečenými brambory s kapustou, máslem a klínky citronu.
Žádné komentáře:
Okomentovat