Pustila jsem se do likvidace přes 15 let starých časopisů (ano, už tenkrát jsem si je kupovala a bavilo mě si v nich listovat a číst recepty) a tohle mě tam zaujalo, tak jsem to musela hned uvařit. Je to moc dobré, kukuřice to hezky osladí, ale sladkost je vyrovnaná kyselostí vína a rajčat.
Přísady
- 4 až 5 krůtích plátků z prsou (podle velikosti)
- sůl, pepř
- olivový olej
- 100 ml suchého bílého vína
- 200 ml smetany
- cca 180 g mražené kukuřice (příp. 1 malá konzerva)
- 3 rajčata, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 1 žloutek
- bazalka nebo petrželka
- rýže a listový salát k podávání
Postup
Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji krátce osmahneme. Rozložíme do zapékací mísy.
Do pánve po masu vlijeme víno, přidáme smetanu, rajčata a kukuřici. Necháme přejít varem a vmícháme rozšlehaný žloutek. Omáčkou přelijeme maso.
Zapékáme v předehřáté troubě na 200 stupňů 20 minut.
Podáváme ozdobené bazalkou nebo petrželkou, s rýží a salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat