Další recept podle Jamieho Olivera z mojí oblíbené kuchařky, kdy je celé menu hotové za 30 minut. Zkusila jsem si nastavit i stopky, nestihla jsem to jen o 5 minut :-)
Přísady
- sušené oregano
- sladká paprika
- 4x 180 g kuřecí prsa
- 1 citron (vynechala jsem)
- 300 g keříčkových rajčátek
- několik stonků chřestu
- 4 plátky prorostlé slaniny (bohužel jsem neměla, tak je to bez ní, s ní to je ale lepší!)
- několik snítek čerstvého rozmarýnu
Brambory:
- 700 g brambor (nejlépe malých, se slupkou)
- několik snítek čerstvého rozmarýnu
- dva bobkové listy
- 6 stroužků česneku
Špenát:
- svazek jarní cibulky
- 3 stroužky česneku
- čerstvý tymián
- muškátový oříšek
- větší kousek másla
- 400 g listového špenátu
- 100 ml smetany
- 25 g parmazánu
Postup
Brambory uvařte doměkka.
Jarní cibulku osmahněte na olivovém oleji, přidejte česnek, tymián, muškátový oříšek a trochu másla. Přidejte špenát a smetanu. Povařte a vmíchejte parmazán.
Maso posypte solí, paprikou a oreganem a na pánvi osmahněte na olivovém
oleji s trochou másla. Smaže asi 4-5 minut, dokud nebudou obě strany
opečené dozlatova. Do pánve přidejte rajčata a chřest a snítky
rozmarýnu. Do pekáčku dejte citron rozkrojený na čtvrtky a přidejte
všechno z pánve. Na kuře dejte slaninu a vložte na 14 minut pod gril.
Slijte brambory a nechte je chvíli vypařit.
Na pánev, kde se opékalo maso,
přidejte olivový olej, rozmarýn a bobkový list. Nasypte brambory,
přidejte neoloupané stroužky česneku. Poklicí přitlačte brambory, aby se
rozmáčkly. Nechte opékat a asi po 3 minutách obraťte.
Žádné komentáře:
Okomentovat