Když nevím, co vařit, obvykle mě zachrání směs masa a zeleniny. Tahle obsahuje kuřecí maso, fazole v rajčatové omáčce, mrkev a papriky. Vhodnou přílohou je např. indiánská rýže.
Přísady
- 3 kuřecí prsa, nakrájené na kostičky
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- olivový olej
- sůl pepř
- 1 malá mrkev, nastrouhaná nahrubo
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 bílá nebo zelená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 konzerva bílých fazolí v rajčatové omáčce
- 1 větší rajčatový protlak
- bílý jogurt a chilli omáčka k podávání
Postup
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a osmahneme. Maso osolíme, opepříme a přidáme mrkev i papriky a krátce orestujeme. Vlijeme fazole i s rajčatovou omáčkou a vmícháme protlak. Podle potřeby zředíme trochou vody a necháme asi čtvrt hodiny dusit.
Bílý jogurt smícháme s chilli omáčkou, ale jen zlehka, aby se vytvořilo mramorování.
Masovou směs podáváme s rýží a s ochuceným jogurtem.
Žádné komentáře:
Okomentovat