Menu podle Jamieho Olivera 30 minut v kuchyni. Skvělé rychlé špízy v marinádě z burákového másla, ke kterým se podává nudlový salát. A jako lehký dezert ovoce s ochuceným jogurtem.
Přísady
Kuře:- 4x 180 g kuřecí prsa bez kůže
- tekutý med na pokapání
Omáčka satay:
- 1/2 svazku čerstvého koriandru (ten jsem vynechala, nějak jsme mu nepřišli na chuť)
- 1 čerstvá chilli paprička
- 1/2 stroužku česneku
- 3 vrchovaté lžíce arašídového másla
- sojová omáčka
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 2 limetky (kůra z obou, šťáva z jedné)
Nudlový salát:
- 250 g sušených vaječných nudlí v klubíčku
- 100 g nesolených kešu
- 1/2 středně velké červené cibule
- 1 čerstvá chilli paprička
- svazek koriandru (dala jsem lístky polníčku)
- 1-2 lžíce sojové omáčky
- 1 limetka
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžička medu
Salát:
- 2 malé hlávkové saláty
- sojová omáčka
- limetka
- olivový olej
Ovocný talíř:
- 1 velký ananas
- 150 g borůvek
- malý svazek máty
- 3 lžíce hnědého cukru
- 1 limetka
- 250 g kokosového jogurtu (dala jsem bílý jogurt a vmíchala kokos)
Postup
Omáčku na kuře rozmixujeme v robotu, k
surovinám přidáme trochu vody, aby vznikla hustší pasta, osolíme a
opepříme. Polovinu dáme do misky a zakápneme olivovým olejem, zbytkem
obalíme maso. To si nakrájíme na kostky a napícháme na špejle. Vložíme
do trouby pod gril asi na 8-10 minut na každé straně.
Klubíčka nudlí vložíme do mísy a přelijeme vroucí vodou, přikryjeme talířem a necháme 6 minut odstát.
Kešu trochu podrtíme a na horké pánvi opražíme. Po opražení přidáme med a mícháme, až jsou ořechy hnědé.
Cibuli a chilli nasekáme nadrobno, přidáme sojovou omáčku, olivový olej, přidáme šťávu z limetky, sezamový olej a rybí omáčku. Promícháme, dle potřeby osolíme a opepříme. Vmícháme scezené nudle. Přidáme salát nebo koriandr a posypeme kešu.
Ananas oloupeme, nakrájíme a posypeme borůvkami. Z máty vyrobíme v hmoždíři (já udělala v robotu) spolu s cukrem pastu. Podáváme spolu s jogurtem, můžeme pokapat limetkovou šťávou.
Žádné komentáře:
Okomentovat