Klasické lasagne nejspíš znáte. Mezi plátky těstovin se vrství rajčatovo-masové ragú a bešamel. Zkuste si uvařit tuto lehčí variantu - ušetříte nejenom kalorie, ale také další hrnec a čas strávený mícháním.
Přísady
- necelý balíček lasagní
- cca 400 g mletého hovězího masa
- olivový olej
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- provensálské bylinky nebo oregano a trochu bazalky, příp. trochu tymiánu
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1 dcl červeného vína
- 2 větší rajčatové protlaky
- 1 stroužek česneku, nadrcený
- 1 až 2 balení sýra cottage (místo bešamelu)
- 1 balení mozzarelly
Postup
Na olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme
maso a opečeme. Okořeníme ho, osolíme a zalijeme vínem. Po odpaření
přidáme protlaky a naředíme trochou vody, aby vznikla omáčka. Nakonec
vmícháme česnek.
Do zapékací mísy vrstvíme následovně: dospod trochu masového ragú, na to nevařené plátky lasagní, ragú, pár lžic sýra cottage, lasagne, ragú, cottage. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme suroviny, vrchní vrstva ale musí být ragú (těstoviny by se neuvařily). Povrch poklademe plátky mozzarelly.
V předehřáté troubě na 190 stupňů pečeme asi půl hodiny, nebo dokud nebudou těstoviny uvařené.
Žádné komentáře:
Okomentovat