Chcete zkusit lehké letní jídlo? Můžete uvařit recept podle Jamieho Olivera, kde skvěle vynikne chuť zeleniny. Určitě si udělejte i salát z rajčat a opečené ciabatty, je famózní.
Přísady
- svazek jarní cibulky
- 15 g ančoviček v oleji
- 6 stroužků česneku
- 700 g chřestu
- 500 g mraženého hrášku
- 300 ml smetany
- 300 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 500 g sýru cottage
- 500 g lasagní
- parmazán
Toskánský salát:
- 1/2 ciabatty
- oregano
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce kaparů
- svazek bazalky
- 4 větvičky cherry rajčátek, červených a žlutých
- 3 velká rajčata
- červený vinný ocet (dala jsem balzamico)
- parmazán
- olivový olej
- sůl
Postup
Nakrájenou jarní cibulku osmahněte na
olivovém oleji, přidejte ančovičky (rozpustí se), prolisujte česnek a
přidejte chřest nakrájený na kousky (špičky chřestu nechte stranou).
Osolte, opepřete a přilijte trochu horké vody, aby se směs nepřichytila.
Natrhejte ciabattu na dvoucentimetrové kousky, zakápněte je olivovým olejem, posolte, posypte oreganem a prolisujte česnek. Promíchejte, aby se chléb obalil, vložte do trouby a grilujte 10 minut dozlatova.
Na pánev s chřestem přidejte hrášek a občas promíchejte. Vlijte smetanu a vývar. Vše v pánvi trochu rozšťouchejte. Přidejte polovinu sýra cottage.
Do zapékací mísy střídavě vrstvěte zeleninovou směs, lasagne a strouhaný parmazán. Poslední vrstvu tvoří lasagne, na které rozetřete zbylý sýr cottage, který rozmíchejte s troškou vody. Posypte pořádnou vrstvou parmazánu. Do prázdné pánve vhoďte špičky chřestu a promíchejte s olivovým olejem, aby se obalily, a dejte je navrch lasagní. Pečte v troubě, dokud sýr nezezlátne.
Na salát nakrájejte najemno kapary, pokrájejte rajčata a smíchejte s olivovým olejem a octem, posolte. Vsypte hotové krutony a lístky bazalky a pořádně promíchejte. Nakonec posypte trochou strouhaného parmazánu.
Žádné komentáře:
Okomentovat