Z ryb máme v našem jídelníčku nejčastěji lososa. Lze ho snadno sehnat čerstvý a výborně chutná i mražený z Ikea, kde ho občas koupíme. V mrazáku čeká na svou chvíli, až z něj něco dobrého připravíme. Abychom nedělali stále stejnou úpravu, snažím se v časopise nebo na internetu najít nové recepty. Tahle úprava je jednoduchá, rychlá na přípravu a losos se peče v troubě spolu s přílohou.
Přísady
- 125 ml bílého jogurtu řeckého typu
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce najemno nasekaného kopru
- 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
- sůl
- pepř
- cca 600 až 700 g filet z lososa
- brambory, oloupané a nakrájené na klínky
- klínky citronu k podávání
- zelenina k podávání
Postup
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Jogurt smícháme s hořčicí, koprem a petrželkou, dochutíme solí a pepřem.
Lososa
položíme na plech vyložený papírem na pečení kůží dolů a potřeme ho
ochuceným jogurtem.
Pečeme asi 15-20 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat