Výborná vláčná mandlová bábovka. Nelekejte se žluté barvy, dělala jsem jí z domácích vajíček, kterých do těsta přijde pět. Pokud si tuhle bábovku budete chtít upéct, nezapomeňte včas vyndat suroviny z lednice, aby měly pokojovou teplotu.
Přísady
- 5 vajec, žloutky a bílky zvlášť
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- 150 g cukru
- 110 g másla, změklého
- 170 g zakysané smetany
- 60 g mandlí, jemně mletých (např. umixovaných v robotu)
- 250 g hladké mouky
- 3/4 lžičky prášku do pečiva
- moučkový cukr na posypání
Postup
Z bílků a špetky soli ušleháme polotuhý sníh.
Žloutky, cukr a máslo utřeme do světlé pěny. Vmícháme zakysanou smetanu, mandle a mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Těsto uhladíme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 155 stupňů (horkovzduch) asi 3/4 hodiny nebo dokud na špejli neulpí žádné těsto.
Bábovku vyklopíme z formy a pocukrujeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat