Recept je z kuchařky Deník Dity P., rozpis surovin je na 2 porce. Pokud tousty doplníte zeleninovým salátem, je to výborná večeře.
Přísady
- 4 plátky bílého toustového chleba
- 4 velké listy bazalky
- 75 g mozzarelly, nakrájené na 2 plátky
- 1 vejce
- 1 lžíce mléka
- 1 lžíce hladké mouky, osolené a opepřené
- 2 lžíce oleje
Postup
Na 2 plátky toustového chleba položte list
bazalky, pak plátek mozzarelly a znovu list bazalky. Osolte, opepřete,
položte zbylé plátky chleba a přimáčkněte.
Našlehejte vejce s mlékem, špetkou soli a pepře.
Sendviče nejdříve obalte v mouce a pak ponořte z obou stran do ušlehaných vajec.
V pánvi rozpalte olej a sendviče opékejte na každé straně 3 minuty dozlatova. Před podáváním je posypte mořskou solí.
Žádné komentáře:
Okomentovat