27/01/2015

Mozzarellové tousty


Recept je z kuchařky Deník Dity P., rozpis surovin je na 2 porce. Pokud tousty doplníte zeleninovým salátem, je to výborná večeře.

Přísady

  • 4 plátky bílého toustového chleba
  • 4 velké listy bazalky
  • 75 g mozzarelly, nakrájené na 2 plátky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžíce hladké mouky, osolené a opepřené
  • 2 lžíce oleje

Postup

Na 2 plátky toustového chleba položte list bazalky, pak plátek mozzarelly a znovu list bazalky. Osolte, opepřete, položte zbylé plátky chleba a přimáčkněte.

Našlehejte vejce s mlékem, špetkou soli a pepře.

Sendviče nejdříve obalte v mouce a pak ponořte z obou stran do ušlehaných vajec.

V pánvi rozpalte olej a sendviče opékejte na každé straně 3 minuty dozlatova. Před podáváním je posypte mořskou solí.



Žádné komentáře:

Okomentovat