Nikdy bych neřekla, že pečený losos pokrytý strouhanou mrkví a máslem bude tak výborný. Když jsem ale na něj na internetu četla chválu, rozhodla jsem se ho vyzkoušet. Zkuste ho taky, možná vám zachutná jako nám.
Přísady
- filety z lososa
- šťáva z citronu
- sůl
- pepř
- nastrouhaná mrkev
- nastrouhaná petržel (děláváme to bez ní)
- olivový olej
- kousek másla
- špejle
Postup
Lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Na takto upravené filety nahrubo nastrouháme kořenovou zeleninu. Necháme 30-60 minut před pečením odležet.
Na plech naskládáme šplejle tak, aby losos neležel přímo na plechu, ale na špejlích. Docílíme tak lepšího propečení v kratší době a hlavně se mám losos nepřipálí a nevysuší.
Naloženého lososa v kořenové zelenině dáme na plech na špejle, nahoru dáme kousky másla a pečeme v troubě cca 30 - 40 minut na 180 - 200 stupňů, aby se nespálila zelenina. Pokud máme samostatné porce, pečeme pouze 20 minut.
Na plech naskládáme šplejle tak, aby losos neležel přímo na plechu, ale na špejlích. Docílíme tak lepšího propečení v kratší době a hlavně se mám losos nepřipálí a nevysuší.
Naloženého lososa v kořenové zelenině dáme na plech na špejle, nahoru dáme kousky másla a pečeme v troubě cca 30 - 40 minut na 180 - 200 stupňů, aby se nespálila zelenina. Pokud máme samostatné porce, pečeme pouze 20 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat