Na Silvestra jsem zkusila rybičkovou pomazánku ve svátečnější úpravě. Není z ryb v konzervě ale z uzené makrely, použít můžete ale i uzeného pstruha.
Přísady
- 1 menší makrela (příp. pstruh nebo halibut)
- 2 lžičky strouhaného křenu
- 140 g čerstvého smetanového sýra (např. lučina, žervé nebo kombinace)
- šťáva z poloviny citronu
- sůl, pepř
- 1 lžíce nasekaného kopru
- pečivo, čerstvá zelenina a snítky kopru k podávání
Postup
V míse prošleháme sýr s křenem, citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem. Rybu rozmělníme prsty na sousta a spolu s koprem přimícháme k sýru.
Mažeme na pečivo a doplníme ji čerstvou zeleninou a dozdobíme snítkami kopru.
Žádné komentáře:
Okomentovat