Každý rok se těšíme na sezónu rebarbory. Je to sice zelenina, ale používá se převážně do sladkostí. Je příjemně nakyslá a má hezkou růžovou barvu. Tenhle koláč je snadný, rychle hotový a skvěle chutná.
Přísady
- 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky
- 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 150 ml bílého jogurtu
- mléko podle potřeby - cca 1/4 hrnku
- cca 700 g rebarbory - očištěné a pokrájené
Drobenka:
- 5 lžic hrubé mouky
- 4 lžíce cukru
- 2 lžíce másla
- špetka skořice
Postup
Utřeme celé vejce s cukrem a postupně přidáváme ostatní suroviny.
Těsto vylijeme na pekáč, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 30 minut.
Těsto vylijeme na pekáč, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat