Třicetiminutové menu podle Jamieho Olivera. Jeho kuchařka 30 minut v kuchyni patří mezi moje nejvyužívanější, takže se určitě můžete těšit na další recepty, které jsem vyzkoušela.
Přísady
Ciabatta:- 1 ciabatta
- 1 vrchovatá lžička sušeného tymiánu
- olivový olej
- špetka soli
Těstoviny:
- 500 g těstovin rigatoni
- 40 g parmazánu
- 100 g celých loupaných mandlí
- 2 stroužky česneku
- 1-2 čerstvé chilli papričky
- 2 vekjí svazky čerstvé bazalky
- 4 filety ančoviček v oleji
- olivový olej
- 450 g cherry rajčátek
Rukolový salát:
- 100 g rukoly
- 40 g parmazánu
- 1/2 citronu
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
Trifle:
- 3 pomeranče
- 75 ml limoncella (vynechala jsem)
- 100 g cukrářských piškotů
- 250 g mascarpone
- 2 vrchovaté lžičky moučkového cukru
- 100 ml polotučného mléka
- 1 citron
- 1 čajová lžička vanilkové pasty nebo extraktu (lze vynechat)
- vanička malin nebo jiného ovoce (dala jsem borůvky)
- 100 g kvalitní hořké čokolády na hobliny
Postup
Ciabattu nakrájíme, ale nedokrajujeme, aby
se nerozpadla, potřeme olivovým olejem, posolíme a posypeme tymiánem.
Zabalíme do pečícího papíru (zmuchláme ho, namočníme pod tekoucí vodou a
vymačkáme, pak je tvárný) a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupnů.
Do servírovací mísy vymačkáme pomeranče, podle potřeby osladíme. Smícháme mascarpone, moučkový cukr a mléko, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu z poloviny citronu, vyšleháme. Dno mísy pokryjeme piškoty a potřeme mascarponovou směsí. Nahoru posypeme ovoce a pokryjeme hoblinami čokolády. Necháme chladit v lednici.
Uvaříme těstoviny.
Do robotu
dáme parmazán, mandle, česnek, chilli a umeleme najemno. Přidáme jeden a
půl svazku bazalky, ančovičky a dvě třetiny rajčátek, znovu umeleme.
Vytvoříme pastu a přidáme olivový olej. Zbylá rajčata rozpůlíme a
později s nimi posypeme hotové těstoviny.
Těstoviny scedíme, stranou
necháme část vody, ve které se vatřily. Přidáme pastu a promícháme, aby
se těstoviny obalily. Do těstovin nalijeme trochu odložené vody, aby
byly hladké a vláčné (cca 1/4 až 1/2 hrnku). Těstoviny nasypeme do
servírovací mísy, přidáme zbylá rajčátk a bazalku.
dobrý den, máte moc super recepty! můžu se zeptat odkud máte kuchyň? a od jaké značky používáte hrnce a pánve? budu si zařizovat kuchyň, tak hledám inspiraci, děkuji za odpověď :)
OdpovědětVymazatDobrý večer,
Vymazatděkuji za pochvalu, jsem ráda, že se recepty líbí :-)
Kuchyň mi dělal truhlář, ale částečně je z Ikea (dříve nebyla možnost kuchyň z Ikea udělat na míru, ale v současné době už to jde a bílou lesklou tam mají). A nádobí mám z Ikea včetně hrnců a pánví a jsem s nimi spokojená.
Tak ať se povede kuchyň zařídit a dobře se v ní vaří!
Zuzka