Tohle rizoto jsem poprvé jedla na lyžích, kde nám ho uvařil švagr. Moc nám zachutnalo, tak jsme si ho brzy uvařili i doma.
Přísady
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- plátek másla
- rýže vhodná na rizoto (Arborio) - cca 1 a půl hrnku
- kuřecí nebo zeleninový vývar - o něco víc než půl litru
- strouhaný parmazán
- kuřecí prsa, nakrájená na kostky
- žampiony, nakrájené na plátky
Postup
Na másle orestujeme
nakrájenou cibuli, pak přidáme rýži Arborio a opražíme asi 2 minuty, aby se v másle obalila.
Poté postupně příléváme horký vývar a občas
promícháme. Trvá to asi 20 minut až 25 minut, než se rýže uvaří.
Když už je rýže tak
akorát, přidáme najemno nastrouhaný parmazán a promícháme.
Mezitím na másle osmahneme kuřecí maso (dobré je ho předem naložit do oleje a koření) a pokrájené houby a přidáme nakonec do rizota.
Žádné komentáře:
Okomentovat