Slané koláče nebo záviny z listového těsta jsou vítaným pohoštěním pro návštěvy. Příprava není zdlouhavá a chutě si můžeme přizpůsobit podle sebe nebo stavu ledničky. Až příště pozvete návštěvu, můžete vyzkoušet tuhle variantu slaného koláče, kde nechybí slanina, cibule a ementál.
Přísady
- 1 rozválené listové těsto
- 1 kelíme husté zakysané smetany (ideálně creme fraiche)
- 100 g libovější anglické slaniny
- 1 červená cibule, nakrájená na plátky
- 100 g ementálu
- pepř
- bílek na potření okrajů (nemusí být)
Postup
Listové těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a okraje potřeme bílkem, příp. necháme bez potření. Na těsto rozetřeme creme fraiche, rozložíme plátky slaniny, cibuli a ementál. Nakonec posypeme čerstvě mletým pepřem.
V předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme asi 20 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat