Přísady
- necelý balíček lasagní
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 střední mrkev, nastrouhaná nahrubo
- olivový olej
- sůl, pepř
- balíček mraženého listového špenátu
- necelý kelímek smetany ke šlehání
- 2 stroužky česneku, prolisovaného
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- 1,5 balení sýra cottage
- 100 g ementálu
- 1 balení mozzarelly, nakrájené na plátky
Postup
Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev a osmahneme ji. Přidáme špenát, osolíme a opepříme, zalijeme polovinou kelímku smetany a necháme povařit. Nakonec vmícháme parmazán.
Do zapékací mísy vrstvíme špenát, nevařené lasagne, špenát, pár lžiček cottage a plátky ementálu. Pak opět lasagne, špenát a tak dál do spotřebování surovin, zakončíme sýrem cottage a pokapeme ještě trochu smetany. Nakonec položíme plátky mozzarelly.
Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů (horkovzduch) asi půl hodiny.
Žádné komentáře:
Okomentovat