Recept z únorového Apetitu je zajímavý tím, že se všechno vaří v jednom hrnci včetně těstovin. Ty se vlastně uvaří přímo v omáčce.
Přísady
- balíček dlouhých těstovin
- 1 lžíce olivového oleje
- 5 stroužků česneku, nakrájených najemno
- 900 ml zeleninového vývaru (příp. o trochu víc podle potřeby)
- 450 ml smetany na vaření
- 30 g másla (vynechala jsem)
- sůl, pepř
- 50 g parmazánu, strouhaného + další k podávání
- hrst nasekané petrželky k podávání
Postup
Ve velkém hrnci necháme na olivovém oleji rozvonět česnek. Vlijeme vývar, smetanu, přidáme máslo a těstoviny. Za občasného míchání vaříme, až budou těstoviny hotové.
Odstavíme a vmícháme parmazán.
Ihned podáváme, ozdobené petrželkou, pepřem a posypané parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat