Přísady
- balíček krátkých těstovin
- 1 brokolice, na růžičky
- sůl a pepř
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku, na plátky
- 1 lžička semen fenyklu nebo rozmarýnu
- sušené chilli
- 400 až 500 g vinné klobásy
- hobliny parmazánu k podávání
Postup
Uvaříme těstoviny v osolené vodě. Asi 2 minuty před koncem k nim přidáme brokolici. Slijeme a necháme si asi 2 lžíce vody z vaření na později.
Na oleji necháme zpěnit česnek, fenykl nebo rozmarýn a chilli. Ze střívka k nim po kouscích vymačkáme klobásu a opečeme ji dozlatova.
Obsah pánve přesuneme k těstovinám a brokolici, případně přidáme odloženou vodu. Před podáváním posypeme pepřem a parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat