Vojta se rozhodl po přečtení nějakého článku, že budeme vařit sezónní jídla (i když takhle to dělám už několik let). Zajeli jsme na jeden z jarních farmářských trhů v Klánovicích, kde jsme koupili chřest. Při hledání, co z něj udělat, jsme se nechali inspirovat Hankou Michopulu. Vydala kuchařku, ve které jsme objevili tento úžasně rychlý a výborný recept.
Přísady
- 200 g chřestu
- 500 g těstovin (farfalle nebo penne)
- 250 ml smetany ke šlehání
- 200 g šunky od kosti
- 2 vrchovaté lžíce parmazánu + dle chuti na posypání
Postup
Těstoviny uvaříme ve slané vodě, 3 minuty před koncem vaření přidáme chřest nakrájený na sousta.
Uvařený chřest s těstovinami scedíme a necháme okapat na cedníku.
Do hrnce vlijeme smetanu a prohřejeme s parmazánem a šunkou. Přidáme těstoviny a chřest a promícháme.
Podáváme posypané parmazánem.
Uvařený chřest s těstovinami scedíme a necháme okapat na cedníku.
Do hrnce vlijeme smetanu a prohřejeme s parmazánem a šunkou. Přidáme těstoviny a chřest a promícháme.
Podáváme posypané parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat