Přísady
- 2 různobarevné papriky
- 1 červená cibule
- 1 mrkev
- 1 bulva fenyklu
- 1 jablko
- olivový olej
- 2 lžičky sladké papriky
- 4 bobkové listy
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce balzamikového octa
- 700 g passaty
Maso:
- 500 g vepřové panenky
- sůl
- pepř
- 1 lžička mletého koriandru
K podávání:
- 1 hrnek celozrnné rýže
- 70 g rukoly
- 1 citron
- 4 lžíce bílého jogurtu
Postup
Zeleninu nakrouhejte v robotu a na oleji opékejte spolu s bobkovým listem, česnekem a paprikou.
Maso nakrájejte na 8 plátků, lehce je poklepejte pěstí a pak potřete solí, pepřem, koriandrem a lžičkou oleje. Osmažte na pánvi.
K zelenině přidejte ocet a passatu, okořeňte podle chuti. Rukolu promíchejte s citronovou šťávou a špetkou soli a pak většinu rukoly vmíchejte do omáčky.
Na omáčku rozložte plátky masa, posypte zbylou
rukolou, zakapejte jogurtem, posypte lístečky fenyklu a podávejte s
kyprou rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat