Inspiraci na toto pikantní a křupavé pohoštění jsem našla v červnovém Apetitu. Recept uvádím mnou upravený.
Přísady
- 200g balení nachos
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 cibule, nakrájená nahrubo
- 250 g kuřecího nebo krůtího masa, nakrájeného na co nejmenší kostičky nebo mletého
- 1/2 konzervy scezených červených fazolí
- 1/2 konzervy sekaných rajčat
- 1 až 2 lžičky třtinového cukru
- sůl
- chilli omáčka podle chuti (cca 1 až 2 lžíce)
- koriandr nebo petrželka
- 100 g čedaru, nastrouhaného
- limeka na dochucení
- zakysaná smetana k podávání
Postup
Na pánvi necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a opékáme, dokud nezačne hnědnout, trochu osolíme. Přidáme fazole, rajčata, chilli a cukr a chvilku povaříme. Přimícháme koriandr nebo petrželku.
Na plech vyložený pečícím papírem nasypeme nachos, poklademe maso-fazolovou směsí a posypeme sýrem.
V předehřáté troubě na 190 stupňů pečeme asi 15 minut, dokud se sýr nezačne roztékat a kraje nachos nezezlátnou.
Podáváme zakapané šťávou z limetky a se zakysanou smetanou.
Žádné komentáře:
Okomentovat