Rybu si nejvíc vychutnáme čerstvou. Občas ale neškodí sáhnout po konzervě. Tuňák patří mezi běžné konzervy, co má každý doma. Stačí jen dokoupit brokolici a sýr a rychlá večeře je připravena pro hladové strávníky.
Přísady
- 2x 160 g kozerva tuňáka
- 2x 400 g konzerva krájených rajčat s česnekem a bylinami
- 350 g těstovin (dala jsem celý balíček)
- 300 g brokolice
- 200 g čerstvého smetanového sýra (např. lučina)
- sůl
- pepř
- 100 g čedaru
- 25 g strouhanky
Postup
Uvaříme těstoviny, na poslední 3 minuty
přisypeme brokolici na růžičky.
Rozehřejeme gril v troubě na 190 stupňů.
Do rajčatové omáčky vmícháme sýr, poté promícháme s těstovinami a
brokolicí a s okapaným tuňákem, osolíme a opepříme.
Povrch posypeme strouhaným čedarem a strouhankou a grilujeme ve spodní části trouby zhruba 4-6 minut (pekla jsem na 200 stupňů na horkovzduch asi 10-15 minut) dozlatova.
Těstoviny jsem zkusila, byly moc dobré, už jsem je dělala dvakrát a vždy měli úspěch.
OdpovědětVymazat