Přísady
- 1 hrnek kuskusu
- 1,5 hrnku vařící vody (např. s trochou bio zeleninového vývaru)
- 2 barevné papriky, nakrájené na drobné kostičky
- 3 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
- čerstvá chilli paprička (lze vynechat)
- nasekaný čerstvý kopr
- 100 g mraženého hrášku (spařený horkou vodou)
- 1 malá hrst oliv, pokrájených
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- 40 g sýru feta (příp. balkánského)
- 2 velká nebo 3 malá kuřecí prsa
- sůl, pepř
- vrchovatá lžíce sušeného oregana
- 1 lžička mletého nového koření nebo uzené sladké papriky
- 1 citron
- olivový olej
- 1/2 omyté okurky (neoloupané), nastrouhané nahrubo
- 200 g netučného bílého jogurtu
- trochu citronu
- sůl
- 1 malý stroužek česneku
- posekaný čerstvý kopr
Postup
Nastrouhanou okurku posolíme a po chvilce vymačkáme vodu. Vmícháme jogurt, česnek, kopr, osolíme a podle chuti kápneme trochu citronu.
Do mísy dáme kuskus, zalijeme ho horkou vodou a přiklopíme (např. talířem). Pokud nedáme vývar, kuskus osolíme. Po cca 5 minutách kuskus načechráme, přidáme zeleninu, olivy, kopr, ochutíme olivovým olejem, pepřem a citronovou šťávou.
Maso osolíme, opepříme, posypeme oreganem a novým kořením nebo paprikou. Nastrouháme na něj citronovou kůru a přes všechno koření trochu naklepeme. Opečeme na 2 lžících olivového oleje z obou stran dozlatova. Maso vyndáme na prkýnko a nakrájíme na plátky.
Na kuskus položíme pár plátků masa a podáváme s tzatziky.
Žádné komentáře:
Okomentovat