Pokud chcete vyzkoušet nějaký recept od Jamieho Olivera, tak doporučuji pro začátek tenhle. Jídlo je z dostupných surovin a chuťově všechno spolu ladí. Opečené kuře s křupavou slaninou, k tomu smetanové brambory a svěží zelenina.
Přísady
- 4x 120g kuřecí prsíčka
- několik snítek čerstvého rozmarýnu
- 2 plátky anglické slaniny
- sůl
- pepř
Zelenina:
- 200 g pórku
- 200 g baby špenátu (použila jsem mražený listový)
- 200 g mraženého hrášku
Brambory:
- 800 g brambor
- 3 cibule
- olivový olej
- 1 kostka drůbežího bujónu (dala jsem pouze 3/4)
- 1/2 svazku čerstvé šalvěje (vynechala jsem)
- 100 ml smetany ke šlehání
- 30 g parmazánu
Postup
Brambory nakrouhejte v robotu na tenké plátky, zalijte vroucí vodou a pár minut povařte, až jsou poloměkké.
Cibuli oloupejte a v robotu nakrouhejte na plátky a na 2 lžících oleje spolu s bujónem opečte. Navrch natrhejte šalvěj a zakápněte trochou vody. Přidejte scezené brambory, promíchejte, zalijte smetanou a navrch nastrouhejte parmazán. Zapečte pod grilem.
Kuře obalte v soli, pepři a rozmarýnu a naklepejte. Osmažte na pánvi na 1 lžíci oleje, až bude z obou stran zlatavé. Slaninu nakrájejte na proužky a přidejte ke kuřeti opéct.
Pórky nakrájejte na jemné plátky, vsypte do prázdného kastrolu po bramborách s 1 lžící oleje a osmažte. Přidejte špenát a nakonec hrášek.
Žádné komentáře:
Okomentovat