Informace
▼
28/02/2015
26/02/2015
Podmáslová bábovka
Původně má být tato bábovka kefírová, ale omylem jsem koupila podmáslí. Podmáslí je řidší a méně tučné, tak jsem navíc přidala ještě zakysanou smetanu a přidala mouku. Nejdříve se mají ušlehat vajíčka s cukrem a poté přimíchat ostatní suroviny, já jsem ale všechno rovnou najednou promíchala a bábovka je výborná, nadýchaná a vláčná. Pokud máte radši sladší moučníky, můžete přidat víc cukru.
25/02/2015
Tvarohovo-bramborové ovocné knedlíčky
Moje zamilované jídlo v jakékoliv podobě - ovocné knedlíky. I manžel na naší svatbě při kvízu správně odpověděl, je vidět, že mě zná :-) Tenhle recept je od mojí maminky a chutná mi se všemi druhy ovoce. Každý knedlíček se na talíři rozkrojí napůl, přidá se měkký tvaroh, posype cukrem a polije máslem. Pokud jsou knedlíčky s jablky (jako na fotce), nesmí chybět posypání skořicí.
24/02/2015
23/02/2015
19/02/2015
18/02/2015
17/02/2015
16/02/2015
15/02/2015
14/02/2015
13/02/2015
12/02/2015
11/02/2015
Kuře s čočkou na hořčici
Výborné jídlo z jedné pánve. Určitě si pořiďte zelenou čočku puy, nemusí se předem namáčet a drží si svůj tvar. Recept je inspirovaný únorovým Apetitem, udělala jsem ale drobné úpravy. V první řadě jsem použila stehenní kuřecí maso bez kostí a kůže, ve vývaru s čočkou krásně změklo, skoro se rozpadalo. Přidala jsem navíc mrkev a řapíkatý celer. Jako příloha je nejvhodnější pečivo a podle chuti můžete doplnit ještě rajčata.
10/02/2015
Sardská focaccia
Focaccia je známé italské pečivo. Nejčastěji se ochucuje olejem, solí a bylinkami. Může se použít jako příloha k mnoha jídlům nebo jako sendvičový chléb. Výborná je i samotná, obzvlášť pokud je ochucená masem nebo jako v tomto případě rajčaty. Tahle je zvláštní v tom, že se do těsta přidávají vařené brambory. Recept mám z Kuchařky z ostrova Sardinie.
08/02/2015
Masové koule s kapustičkami v rajské
Recept jsem našla v lednovém Apetitu, trochu jsem si ho ale upravila. Nepoužila jsem bílé víno (na osmažení cibulky do masa ani do omáčky) a příště vynechám povaření kapustiček, protože jim stačí skoro hodinové vaření v omáčce (do receptu už jsem povaření nepsala). Jako přílohu jsme měli rýži, vhodné jsou ale i těstoviny.
07/02/2015
06/02/2015
05/02/2015
Jablečný koláč s džemem
Z Kuchařky z ostrova Sardinie jsem vyzkoušela druhý recept. Tentokrát se jedná o jablečný koláč, kam se dává fíkový džem. Ten bohužel nemám, tak jsem jej nahradila pomerančovým se zázvorem a dala jsem víc jablek. V receptu jsem ubrala cukr, ale příště dám ještě méně, koláč je sladký i tak dost (v původním receptu do těsta patří 150 g cukru a do jablečné náplně ještě 20 g vanilkového cukru).
04/02/2015
Sardské rizoto
Trochu jiné rizoto, zvlášť se uvaří masové ragú, které se poté vmíchává do rizota. Recept je z Kuchařky z ostrova Sardinie od Karoliny Konečné, která bývala kdysi redaktorkou v mém oblíbené časopisu Apetit. Právě v únorovém Apetitu je recenze na její kuchařku, kterou jsem si samozřejmě musela hned koupit :-)
02/02/2015
Borůvkový trifle s pusinkami
Světoznámý dezert, britský trifle, může mít mnoho podob. Tahle borůvková verze je podle názoru mého i mého manžela zatím nejlepší, kterou jsme ochutnali. Sněhové pusinky jsem upekla domácí, ale nebojte se koupit hotové. Obzvlášť kolem Vánoc je mají v obchodech ve velkém množství. Uvedené množství je na 6 pohárů.