Skvělý tip jak zužitkovat přezrálé banány, které nikdo už nechce jíst, jsem našla na internetu. Stačí je smíchat s ovesnými vločkami a vznikou zdravé sušenky, které jsou vhodné i pro velmi malé děti. Na fotkách mám množství z poloviny banánu.
Přísady
- 1 hodně zralý banán
- 60 až 70 g jemných ovesných vloček
- 2 lžíce mléka
- špetka skořice
- příp. lžička medu
Postup
Banán rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme v mixéru na kaši a smícháme s mlékem. Postupně zamícháváme vločky do té doby, než nám vznikne hustší hmota, ze které jsou tvarovat hromádky.
Směs necháme asi 10 minut odstát. Poté lžičkou tvoříme hrudky na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů asi 20 minut do zezlátnutí.
Žádné komentáře:
Okomentovat