Na tuhle čočkovou polévku po italsku jsem se inspirovala v únorovém Apetitu. Provedla jsem opět pár malých úprav a vznikla lahodná polévka, kterou můžete podávat i jako hlavní chod k večeři, stačí ji doplnit čerstvým pečivem.
Přísady
- 0,9 l zeleninového vývaru
- 150 g čočky, předem namočené (použila jsem předvařenou)
- 1 mrkev, nakrájená na kostičky
- 1/2 petržele, nakrájené na kostičky
- 1 řapík celeru, nakrájený na kostičky
- 1 snítka tymiánu
- 1 bobkový list
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 200 g konzervovaných krájených rajčat
- hrst lístků petrželky
Postup
Čočku slijeme a zalijeme vývarem, přidáme tymián, bobkový list a vaříme zakryté na mírném ohni 15 minut (u předvařené čočky tenhle krok odpadá).
Do hrnce přidáme kořenovou zeleninu, česnek, rajčata a vaříme asi 15 až 20 minut, dokud nebude čočka i zelenina měkká.
Vyjmeme koření a přidáme nasekanou petrželku.
Žádné komentáře:
Okomentovat