Další recept z Kuchařky z ostrova Sardinie. Původní množství pro 4 osoby bylo z 1 kg masa, já jsem dala ale jen polovinu a kromě zeleniny jsem podávala ke karbanátkům i bramborovou kaši.
Přísady
- 500 g mletého masa (vepřové + hovězí)
- sůl, pepř
- 50 g strouhanky
- 1 vejce
- hrst hladkolisté petrželky, nasekané
- 50 g pecorina, nastrouhaného (dala jsem parmazán)
- olej
- 1 bílá cibule, nakrájená nadrobno
- 2 mrkve, nastrouhané nahrubo
- 2 řapíky celeru, nakrájené na kostičky
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 100 ml bílého vína
Postup
Maso promícháme se strouhankou, vejci, petrželkou a sýrem. Směs osolíme a důkladně prohněteme a rukama namočenýma ve studené vodě tvarujeme minikarbanátky. Z obou stran je osmažíme dozlatova.
Mezitím na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev a celer a opékáme do poloměkka. Přidáme česnek a krátce opečeme. Nakonec do pánve vlijeme víno a necháme zhoustnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat