Správně mají být enchiladas z kukuřičných tortill, ale nebojte se použít pšeničné. Já jsem tentokrát zvolila tortilly celozrnné. Na zapečení se nejlépe hodí sýr čedar, protože se hezky roztaví. Použít ale můžete i tučnější eidam nebo ementál.
Přísady
- 4 tortilly (např. celozrnné pšeničné)
- 3 kuřecí prsa, nakrájená na kousky
- grilovací koření bez glutamátu (lze vynechat nebo použít římský kmín)
- sůl, pepř
- chilli (lze vynechat)
- olivový olej
- 1/2 cibule, nakrájené na plátky
- 1 mrkev, nastrouhaná nahrubo
- 1 konzerva červených fazolí, slitých
- 6 cherry rajčat, nakrájených na čtvrtky (nemusí být)
- 100 g čedaru
- příp. zakysaná smetana a koriandr k podávání
Na omáčku:
- olivový olej
- 1/2 cibule, nakrájené nadrobno
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1 konzerva sekaných rajčat
- 1 lžička oregana
- 1/2 lžičku cukru
- sůl, pepř
Postup
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme česnek a krátce osmahneme. Přilijeme rajčata, dochutíme je solí, pepřem, chilli, oreganem a cukrem, a vlijeme asi polovinu plechovky vody. Na mírném ohni asi 20 minut povaříme.
Mezitím si na pánvi na oleji opečeme okořeněné maso, přidáme cibuli a mrkev a krátce zarestujeme. Vmícháme fazole a příp. pokrájená rajčata a asi 5 minut dusíme.
Na každou tortillu dáme do středu masovou směs (bez vody, kterou pustí rajčata) a zarolujeme. Naplněné je pak dáme do zapékací mísy a rovnoměrně je zalijeme rajčatovou omáčkou. Nakonec posypeme sýrem.
Zapečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi čtvrt hodiny.
Můžeme podávat se zakysanou smetanou a koriandrem.
Dnes jsem toto jídlo uvařila k večeři, rajčata v náplni jsem vyměnila za papriku a také to bylo výborné.
OdpovědětVymazat