Recept jsem našla v lednovém Apetitu, trochu jsem si ho ale upravila. Nepoužila jsem bílé víno (na osmažení cibulky do masa ani do omáčky) a příště vynechám povaření kapustiček, protože jim stačí skoro hodinové vaření v omáčce (do receptu už jsem povaření nepsala). Jako přílohu jsme měli rýži, vhodné jsou ale i těstoviny.
Přísady
- 10 menších růžičkových kapustiček, naspodu naříznutých do kříže
- olivový olej
- 250 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)
- sůl, pepř
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 2 lžíce strouhanky
- 5 lžic mléka
- 1/4 červené papriky, nakrájené na drobné kostičky
- 1 žloutek
- hladkolistá petrželka, nakrájená nadrobno
Na omáčku:
- 500 ml passaty
- 1/4 l drůbežího vývaru
- špetka skořice
- 2 bobkové listy
- 2 lžíce cukru (nebo podle chuti)
Postup
Do mísy dáme strouhanku a zvlhčíme ji mlékem, přidáme maso, které osolíme a opepříme, cibuli, česnek, papriku, žloutek a petrželku a důkladně promícháme. Směs rozdělíme na 10 kousků a maso obalíme vždy kolem kapustičky.
Na olivovém oleji koule osmažíme ze všech stran.
Passatu smícháme s vývarem, přidáme bobkové listy a kořici a podle chuti osladíme. Do vařící omáčky přidáme osmažené masové koule, zmírníme žár a necelou hodinu pomalu vaříme, občas promícháme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat