Původně má být tato bábovka kefírová, ale omylem jsem koupila podmáslí. Podmáslí je řidší a méně tučné, tak jsem navíc přidala ještě zakysanou smetanu a přidala mouku. Nejdříve se mají ušlehat vajíčka s cukrem a poté přimíchat ostatní suroviny, já jsem ale všechno rovnou najednou promíchala a bábovka je výborná, nadýchaná a vláčná. Pokud máte radši sladší moučníky, můžete přidat víc cukru.
Přísady
- 500 ml podmáslí
- 120 g zakysané smetany
- 2 vejce
- 2 dl oleje
- 1 vanilkový cukr
- 130 g krupicového cukru
- 450 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- příp. kakao
Postup
Vejce ušleháme s cukrem a pomalu přiléváme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a zašleháváme do vajec na střídačku s podmáslím rozmíchaným se zakysanou smetanou.
Část těsta můžeme obarvit kakaem.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme při 150 stupních asi hodinu (prvních cca 20 minut jsem pekla na 160 stupňů, poté jsem teplotu snížila na 150 stupňů).
Žádné komentáře:
Okomentovat