Další vyzkoušený recept z Kuchařky z ostrova Sardinie. Davídek se po ní mohl doslova utlouct (dostal ji samozřejmě bez slaniny a pepře), nikdy jsem mu ještě nedávala tak rychle lžičky za sebou :-)
Přísady
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 400g konzerva bílých fazolí, slitých a okapaných (dala jsem máslové)
- 450 ml slepičího vývaru (dala jsem zeleninový)
- 150 g čerstvých špenátových lístků
- 1 hrst hladkolisté petrželky
- 30 ml smetany na vaření
- sůl, pepř
- 50 g plátků pancetty (příp. libovější anglické slaniny)
- 75 g čerstvé ricotty
- příp. pažitka na ozdobu (vynechala jsem)
Postup
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme česnek a po chvilce fazole. Vlijeme vývar, přivedeme k varu a přidáme špenát a petrželku. Krátce, asi dvě tři minuty, povaříme.
Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, vmícháme smetanu a podle chuti dosolíme a opepříme.
Plátky pancetty opečeme na pánvi dokřupava.
Polévku servírujeme s pancettou a kopečkem ricotty, ozdobené čerstvým pepřem a příp. pažitkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat