Jemné kuře na víně se smetanou. Můžete si ho dát jen tak s rýží nebo přidat špenát a zapéct s těstovinami.
Přísady
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
- 3 kuřecí prsa, nakrájená na kostičky nebo nudličky
- 100 g žampiónů, nakrájených na plátky
- 2 bobkové listy
- lístky ze 2 snítek čerstvého tymiánu
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 50 ml bílého vína
- 250 ml kuřecího vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- hrst baby špenátu (dala jsem směs špenátu a mangoldu)
- necelý balíček krátkých těstovin
- 4 lžíce smetany ke šlehání
- 2 lžíce parmazánu
Postup
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a opečeme. Maso s cibulí odhrneme stranou, přidáme máslo a opečeme houby. Nakonec vše zaprášíme moukou a po chvíli zalijeme vínem a vývarem. Přidáme bobkový list, tymián a česnek a zvolna provaříme. Přidáme špenát a necháme ho zavadnout.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a část vody ponecháme pro případné zředění omáčky.
Těstoviny dáme do zapékací mísy a smícháme s omáčkou, kterou můžeme případně naředit vodou z vaření těstovin. Povrch pokapeme 4 lžícemi smetany a posypeme parmazánem.
Při 180 stupních zapékáme asi čtvrt hodiny.
Žádné komentáře:
Okomentovat