Snadný koláč ze surovin, které máte většinou doma. Příště můžete zkusit maliny nahradit ostružinami nebo rybízem.
Přísady (na menší plech)
- 100 g másla, změklého
- 75 g třtinového cukru
- 1 vejce
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 120 ml mléka
- 2 menší jablka, oloupaná a nakrájená na tenké plátky
- 180 g malin, mražené necháme povolit
Na drobenku:
- 50 g másla
- 50 g třtinového cukru
- 50 g celozrnné špaldové mouky
- 30 g hrubé mouky
Postup
Máslo utřeme s cukrem do nadýchané pěny. Zašleháme vejce a opatrně vmícháme střídavě mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec zlehka vmícháme jablka.
Těsto rozetřeme do pekáčku velikosti cca 20x30 cm a poklademe malinami.
Klasickým způsobem připravíme drobenku a posypeme s ní povrch koláče.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi půl hodiny.
Žádné komentáře:
Okomentovat