Moje zamilované jídlo v jakékoliv podobě - ovocné knedlíky. I manžel na naší svatbě při kvízu správně odpověděl, je vidět, že mě zná :-) Tenhle recept je od mojí maminky a chutná mi se všemi druhy ovoce. Každý knedlíček se na talíři rozkrojí napůl, přidá se měkký tvaroh, posype cukrem a polije máslem. Pokud jsou knedlíčky s jablky (jako na fotce), nesmí chybět posypání skořicí.
Přísady
- 1 a půl tvarohu ve vaničce
- 3 předem uvařené brambory, oloupané a nastrouhané najemno (příp. polovina sáčku bramborového těsta připraveného podle návodu)
- sůl
- 1 vejce
- hrubá mouka podle potřeba (cca 2 až 3 hrsti)
- ovoce - čerstvé nebo mražené (jablka, meruňky, ostružiny, jahody, švestky)
- měkký tvaroh k podávání
- moučkový cukr k podávání
- rozpuštěné máslo k podávání
- příp. skořice
Postup
Tvaroh, brambory, vejce, sůl a mouku smícháme do nelepivého těsta. Rozválíme tlustý váleček, který nakrájíme na plátky. Do každého plátku zabalíme ovoce, ale šetříme s těstem, má ovoce jen obalit a být ho přitom co nejméně.
Knedlíčky vaříme v dostatečném množství vody. Po vyndání je hned rozkrajujeme na poloviny, poklademe tvarohem, pocukrujem a polijeme máslem.
Žádné komentáře:
Okomentovat