Tento koláč se řadí mezi zdravější moučníky. Základ tvoří ovesné vločky s ořechy a neobsahuje žádnou mouku. Sladký si ho každý může udělat podle své chutě.
Přísady
- 1,5 hrnku jemných ovesných vloček
- 50 až 70 g mletých ořechů (madle, lískové, vlašské...)
- 3 lžíce třtinového cukru
- 100 g másla, rozpuštěného
Náplň:
- 2 tvarohy ve vaničce (příště dám klidně 3, ať je tvarohová vrstva vyšší)
- 1 kelímek zakysané smetany
- 2 vajíčka, žloutky a bílky zvlášť
- 1 vanilkový cukr
- třtinový cukr dle chuti (dala jsem 2 lžíce)
Postup
Z vloček, ořechů, cukru a másla uděláme drobenku, kterou upěchujeme do formy vyložené pečícím papírem.
Korpus dáme do trouby vyhřáté na 170 supňů a asi 5 minut ho předpečeme.
Tvaroh ušleháme se smetanou, cukrem a žloutky. Opatrně vmícháme sníh z bílků a náplň rozetřeme na předpečený korpus.
Pečeme na 160 stupňů (horkovzduch) asi půl hodiny, příp. necháme chvilku dojít.
Žádné komentáře:
Okomentovat